Hitta bästa bonuskortet 2023

Vi jämför och listar de bästa bonuskorten i Sverige för 2023. Hitta det kort som ger dig bäst återbäring i form av bonuspoäng eller cashback.

  • 5 bonuskort med högst betyg
  • Tjäna bonus varje gång du betalar
  • Guide: Så fungerar ett bonuskort

Vilket kreditkort ger bäst bonus?

Bank Norwegian kreditkort

Det bästa kreditkort med bonus är enligt oss Bank Norwegian kreditkort. Kortet är gratis och ger mellan 0,5 – 5% CashPoints på alla köp.

Till ansökan

Testvinnare i olika kategorier

Bäst för resor

bank norwegian-kortet

Bank Norwegian kreditkort

Upp till 5,5% i bonus på flygbiljetter

Bonus på alla köp överallt

Hög beviljandegrad

Bäst för cashback och rabatt

remember flex kreditkort

Remember flex

Upp till 25% cashback och rabatt i över 300+ webbutiker

Ingen årsavgift

Rabatt när du tankar

Ränta: 9,74 % – 28,74 %

56 räntefria dagar

120 000 kr i kredit

Räkneexempel: Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).

Bäst för shopping

resurs gold kreditkort

Resurs Gold

6 månaders räntefri delbetalning

Två betalningsfria månader per år

Bonuspoäng på varje betalning

Bästa bonuskorten – Topplista

  • Bank Norwegian: Bästa bonuskortet för resor
  • Re:member Flex: Bäst bonuskort med cashback och rabatt
  • Resurs Gold: Kort med bonus på alla köp
  • Marginalen Gold: Bonus på shopping online
  • Coop Mastercard: Bonus när du handlar mat
  • OKQ8: Bonus när du tankar bilen

4 bra kreditkort med bonus

1. Bank Norwegian kreditkort – Bästa bonuskortet för resor

Rabatter på flygbiljetter och låga utgifter utomlands.

bank norwegian-kortet
  • Årsavgift: 0 kr
  • Kreditutrymme: Upp till 150 000 kr
  • Räntefria dagar: 45 dagar
  • Passar för: Att boka resor och använda utomlands

Ett kort utan årsavgift med många bra förmåner utomlands

Norwegian-kortet är ett gratis kreditkort som ger bonus och många andra bra förmåner när det används för att boka flyg eller hotell, inte minst om det sker via Bank Norwegian’s egna flygbolag. I deras egna poängshop kan du tjäna upp till hela 5,5% i bonuspoäng, som sedan kan bytas mot nya resor eller upplevelser.

Kortet erbjuder en kredit upp till 150 000 kr som baseras på din kreditvärdighet. Denna kan användas helt utan att betala någon ränta

Fördelar

Ingen årsavgift

Omfattande reseförsäkring

Låga avgifter utomlands

Ingen avgift för kontantuttag

Nackdelar

Hög åldersgräns (23 år)

Hög effektiv ränta på delbetalning

Fler specifikationer

Åldersgräns18 år
Årsavgift0 kr
Typ av kortKreditkort
Kredit upp tillUpp till 150 000 kr
Räntefria dagar45 dagar
Ränta19,99 %
Rabatt/cashbackJa, upp till 5,5% i CashPoints

Allt om bonuskort

Olika kreditkort erbjuder olika förmåner och med tillräckligt många bonuspoäng kan du börja spara pengar genom att poängen kan användas som en typ av betalning för en del erbjudanden. Att välja det bästa bonuskortet kan vara svårt givet det stora utbudet av kreditkort med bonus, samt variationen av de olika kortens karaktärer.

Ibland behöver inte det inte finnas ett kreditkort som klassificeras som det bästa kreditkortet 2023, utan det kan finnas olika kreditkort med bonus med specifika förmåner som passar bättre för en del, men inte för andra och att det är snarare ens subjektiva preferenser som får avgöra vilket kort som är optimalt.

Men givetvis finns det bonuskort som är utmärkande givet deras fördelaktiga förmåner och i det avseendet går det att objektivt anse något bonuskort vara det bästa kreditkortet med bonus. Vi har därför listat en hel del olika bonuskort för att du ska kunna jämföra de bästa bonuskorten enligt dig.

Här kommer du att hitta det bästa kreditkorten med bonus givet deras utmärkande erbjudanden, men trots det föreligger det en stor variation av bonuskort för att du ska kunna göra ett val som passar bäst för dig.

Hitta bäst bonuskort för dig

Som med allt annat i livet när det kommer till olika köp, är det viktigt att vara påläst om produkten samt produktutbudet. Givet att det idag finns en mängd många valmöjligheter och därmed produkter att välja mellan, kan det vara svårt att veta precis vad du behöver och vilken som är optimal för dig. Likaså gäller det vid val av bonuskort, det finns en varierande mängd med olika erbjudanden och förmåner och därtill avgifter.

Oavsett förmåner så kan avgifter i form av årsavgift, kreditkortens ränta om det är räntefri kredit eller räntefria dagar eller inte, därtill försäkringar är väsentligt att titta på om du är intresserad av kreditkort med bonus.

Det kan exempelvis vara att föredra ett kreditkort med bonus med årsavgift 0 kr, men då gäller det att se till antal kr ränta så att att den inte blir alltför hög i relation till förmånerna. I det fallet är det då rimligtvis bättre med en lite högre årsavgift än årsavgift 0 kr.

Vidare behöver du se till vad dina preferenser är och vad du är ute efter, eftersom ett bonuskort används bäst och nyttjas bäst när kortets förmåner används i ett regelbundet sammanhang. Det vill säga om du reser ofta på fritiden eller reser jobbrelaterat så kan ett så kallat Bank Norwegian kort vara bäst lämpat, då deras bonusprogram är korrelerade till resande.

Med ett flertal bonuspoäng kan du boka hotell, flygbiljett eller till och med hyrbil. Andra populära kreditkort med bonus är  Supreme Card Gold och Komplett Bank Mastercard.

Dessa bonuskort är ett bättre av för dig som använder kortet ofta och önskar få bonus på alla köp. Med Supreme Card Gold går det att samla bonuspoäng på alla köp och därtill betala räkningar och abonnemangsavgifter med kortet.

Det går även att spendera poängen på resor, varor samt upplevelser. Supreme Card Gold erbjuder även årsavgift 0 kr.

Med Komplett Bank Mastercard går det likväl att spendera bonuspoängen på resor, varor samt upplevelser, men detta kreditkort med bonuspoäng riktar sig främst till dig som är intresserad av hemelektronik då poängen går till tv-apparater och liknande.

Utöver detta har Komplett Bank Mastercard fördelaktiga rabattprogram samt 50 dagars räntefri kredit eller räntefria dagar, även detta kort erbjuder årsavgift 0 kr. Slutligen har de maxkredit 50 000 kr.

Vad är ett bonuskort?

Ett bonuskort är ungefär vad det låter, det är i grunden ett helt vanligt kreditkort men utsmyckat med en ytterligare dimension. Många undrar även vilket det bästa bonuskortet är. Det utmärkande för bonuskortet är det innehåller bonus, rabatt- och andra erbjudandesystem. Vid varje gång kreditkortet med bonus används vid ett köp kommer du erhålla en viss mängd bonuspoäng då kortet är kopplat till ett bonusprogram.

Med dessa poäng går det sedan att växla in dem i utbyte mot produkter eller andra fall pengar, beroende på vad bonuskortet erbjuder. Om du är ute efter att samla mycket poäng och använder ofta ditt kreditkort, så finns det bonuskort som genererar bonuspoäng på allt. Nedan följer några bonuskort och vad de innebär.

Bonus på drivmedel

Kan även kallas för tankkort och avser ge förmåner och bonusar vid tankning av bil. Detta bonuskort är således skräddarsytt för tankning. Kortet återfinns hos antingen bensinkedjan att köpa eller genom ett mer indirekt genom ett samarbete med bank eller kortutgivare.

Bonus på mat

Namnet avslöjar även här vad det innebär, för dig som ofta handlar i samma matbutik kan använda dig utav ett matkort som genererar poäng och rabatter för hela butikskedjan.

Bonus på resor

Som är ett ytterligare exempel på bonuskort där kortet är fördelaktigt den som reser mycket. Detta bonuskort genererar en mängd förmåner i form av kompletterande reseförsäkring, bonusar och rabatter.

För att därefter använda kortet på bästa sätt och optimera nyttan av det så gäller det att använda det så mycket som möjligt, så att det hela tiden lönar sig. Vidare hur bonusuppläggen ser ut och fungerar, varierar en hel del. Till exempel erbjuder en del bonuskort en poängshop där du omsätter insamlade poäng till varor eller tjänster. Medan andra har rabattprogram eller cashback.

Ett bra förhållningssätt till bonuskorten är helt enkelt att hålla den insamlade poängen i linje med hur mycket pengar du spenderar. Slutligen så kan det vara en god idé att räkna hur mycket pengar varje bonuspoäng genererar. Se sedan vad det är du för får dessa poäng och om de är fördelaktiga för dig.

Så vad utmärker då ett bonuskort

Sammanfattningsvis, bonuskort kommer i olika former och beroende på kreditkort med bonus medföljer olika förmåner som är olika användbara utifrån vilket sammanhang de ofta används i. Reser du ofta så är ett resekort att föredra. Beroende på kreditkort kan det finnas förmåner som erbjuder bonus i form av poäng eller cashback, poängen kan tillgodoräknas varor eller tjänster som kortet erbjuder.

Medan cashback innebär återbäring på köpet i slutet av månaden, du får alltså tillbaka en andel pengar av det köp du gör med kreditkortet. Det gäller alltså att ta reda på vad du är ute efter innan du ansöker om ett kreditkort.

Det som vidare utmärker ett bonuskort är dess poängsystem, vilket ett vanligt kreditkort inte innehåller. Per spenderad krona som betalas med bonuskortet får du alltså poäng kopplat till ett bonusprogram som sedan kan användas till diverse saker.

Något annat utmärkande med bonuskort är att för att det ska löna sig att ha ett så är det viktigt att det faktiskt används, om det inte används så samlas inte heller några bonuspoäng och du är du enbart fast med att betala årsavgift eller liknande avgifter.

Så beroende på vilket kort du är ute efter så är det gynnsamma att använda kortet för att betala med så ofta som möjligt. Ett kreditkort med bonus skapar således en ytterligare dimension av att handla och spendera pengar, dessutom kan det fungera sparsamt och gör shopping roligare. 

Vilket är det bästa bonus kreditkort som finns på marknaden?

När det kommer till bonuskort och kreditkort i sin helhet så finns det inte direkt ett ultimat alternativ eller kort som är överlägset det bästa för alla. Kreditkort med bonus framför allt, är väldigt individuellt och det rätta kortet för dig beror helt och hållet på vad du har för preferenser i övrigt. Beroende på vad du lägger dina pengar på och om du lägger mycket pengar på något speciellt så är det bonuskort som matchar just det, det bästa för dig. Om du till exempel använder bilen mycket på fritiden eller i samband med jobbet så kräver bilen mycket tankning, i detta fall kan då bonuskortet bensinkort vara helt optimalt för dig.

Bensinkortet är begränsat på så sätt att det ger enbart förmåner vid allt associerat med tankning. Å andra sidan för den som tankar mycket, är detta kort väldigt fördelaktigt med bra förmåner. I kontrast till kortet Supreme Card Gold som passar bättre för den som ofta använder kreditkortet för alla möjliga köp. Detta kort är istället lämpligt för alla köp då du får en bra bonus och för alla köp med en maxkredit 150 000 kr. Supreme Card Gold har en årsavgift 245 kr vilket lönar sig för den som shoppar mycket, men det behöver det inte nödvändigtvis göra för den som inte handlar mycket. För den som då tankar mycket är ett bensinkort bättre såvida denna person vanligtvis handlar inte så mycket. Det gäller således att ta reda på vad man har tänkt att bonuskortet ska avse användas till, för att du ska kunna nyttja det så mycket som möjligt.

Bör jag skaffa flera bonuskort?

Om du funderar på att skaffa ett bonuskort så vill du säkert hitta ett optimalt kreditkort samt ett bonuskort som passar dig. Det är bra att ta reda på vilket kort som just du söker och behöver. När du har hittat ett kort som överensstämmer med dina förväntningar, så kommer du inse om du behöver flera bonuskort eller inte.

Något som bör tilläggas på förhand och som är bra för dig att känna till är följande, det finns olika bonuskort som ger förmåner för mer specifika betalningar olika branscher, såsom resande, bensin eller mat. Men är det så att du använder ett kreditkort mycket och spenderar pengar på allt möjligt och önskar få bonuspoäng på alla dina köp så finns det andra bonuskort som lämpar sig bättre. Sådana kreditkort genererar bonus för varje köp, oavsett vart du handlar någonstans. Så beroende på om önskar ett kreditkort för samtliga köp så finns till exempel Supreme Card Gold för detta. Men reser du ofta och handlar mat från samma butik varje vecka exempelvis, då kanske du vill skaffa flera bonuskort såsom ett resekort respektive matkort.

Bra att tänka på med bonuskort

När du skaffar ett bonuskort finns det en del saker som är bra för dig att ta reda på, som med alla köp. Du väljer ett bonuskort utifrån dina preferenser och med hänsyn till olika avgifter. Men bortsett från detta kan det vara bra att ta ett steg längre bak och fundera över om samt varför du vill ha ett bonuskort från första början. Något speciellt med bonuskort är övervägandet mellan själva bonusen och avgiften. Om till exempel årsavgiften är väldigt hög trots att bonusen per köp också verkar hög, så kan det kosta dig dyrt om årsavgiften överstiger din totala insamlade bonus. Eller i annat fall om du har årsavgift 0 kr men bonusen är relativt låg. Oavsett i dessa fall så kommer du enbart spara pengar och kortet vara lönsamt för dig om du faktiskt använder kortet ofta vid flera köp. Det kan exempelvis gälla om du har mycket utgifter i ett och samma område, eller om du handlar på kredit en hel del och vill få bättre kontroll över dina utgifter.  

Hur skaffar jag ett bonuskort?

Ansökningsprocessen för att få ett bonuskort går väldigt snabbt och enkelt, ansökan görs online och kan göras vart som helst på mobil eller dator. Du ser det kort du vill ha och klickar vidare på ”Ansökan”. Där väljer du helt enkelt det kort du önskar och fyller sedan i dina personuppgifter. Därefter bekräftar du enkelt med mobilt BankID. Efter detta väntar du på att bli godkänd och får sedan hem kortet i brevlådan, snabbt och enkelt. Oftast när man ansöker om lån hos bankgivare eller kreditgivare så genomförs en kreditupplysning för att se att du som ansöker om lån är en tillräckligt trovärdig låntagare. Ibland kan även detta försvåra för dig som behöver ett lån eller kort men inte blir beviljad enligt banken. Men med bonuskort går det faktiskt att bli beviljad ett kort utan UC eller en kreditupplysning görs på dig. Därtill finns det bonuskort som tillåter dig att bli beviljad trots betalningsanmärkning. Återigen så kräver denna process att du ägnar lite tid åt att se vilket kort som passar dig bäst, utifrån förmåner, avgifter, typ av kort samt den ansökningsprocess som fungerar bäst för dig utifrån dina förutsättningar.  

Sammanfattning: Bonuskort

Bonuskort eller kreditkort som ger bonus är något som det talas allt mer om, deras popularitet har ökat  och alltfler människor vill utnyttja detta kort. Bonuskortet är som det låter, det är ett vanligt kreditkort men som utöver det vanliga ger det bonuspoäng för per spenderad krona. Poängen samlas i ett bonusprogram och kan sedan användas vid betalning eller bokning av diverse saker, allt beroende på vad kortet i sig erbjuder.

Kortet är perfekt för dig som använder ditt kreditkort ofta eller har utgifter i ett och samma område, det är även gynnsamt om du önskar få mer kontroll över din ekonomi och vad du lägger pengar på. Det finns vidare varierande kort som tillhandahåller olika förmåner samt avgifter, därtill är de olika korten avsedda att ge bonus för olika saker. Om du är intresserad av ett bonuskort gäller det att du först och främst tar reda på varför du vill ha ett, när det är tänkt att användas samt använda det så ofta som möjligt. Genom att använda det så ofta som möjligt, gör det kortet mer lönsamt att ha. Till exempel om årsavgiften är relativt hög och inga räntefria dagar men det finns goda förmåner, men om du emellertid inte använder kortet så kommer du enbart betala avgifter utan att samla poäng. En lämplig kortägare för bonuskort är därför någon som ofta använder sitt kreditkort och önskar samla bonuspoäng.

Bonuskort kan ses som en ytterligare dimension i det vardagliga spenderandet av pengar som gör det lite roligare och mer ekonomiskt sparsamt om kortet hanteras rätt. Nästan varje dag behöver vi lägga pengar på något, det kan röra sig om allt ifrån mindre till större utgifter eller kostnader såsom mat, produkter, andra betalningar eller bara tankning. Varför inte då samla poäng samtidigt som man betalar för något, så att samtidigt kunna spara ihop en stor samling av poäng för att sedan boka en rolig resa eller köpa någon annan produkt.